Informatie Borstvergroting Enschede


Afspraak maken voor een gratis consult bij borstvergroting kliniek Enschede
Hoewel een borstvergroting weinig risico’s met zich meebrengt, is het een ingrijpende behandeling. Daarom is het belangrijk dat u écht zeker weet dat u een borstvergroting wilt. Op deze pagina geeft Borstvergroting Enschede daarom antwoord op de volgende vragen:

  • Wat zijn de meest gehoorde redenen voor een borstvergroting?
  • Welke soorten borstimplantaten zijn er?
  • Wat zijn de gevolgen van een borstvergroting op de korte en de lange termijn?
  • Wat zijn de risico’s van een borstvergroting?
  • Hoe gaat de behandeling bij Borstvergroting Enschede in zijn werk?
  • Wat voor een nazorg kunt u van ons verwachten?

Redenen voor een borstvergroting

Klein borstvolumeUw borsten ontwikkelen zich al in een vroeg stadium van uw leven. Het kan daarom zijn dat u al sinds uw puberteit van mening bent dat uw borsten te klein of onderontwikkeld zijn (bent u echter jonger dan achttien, dan voert Borstvergroting Enschede geen behandeling uit). Maar de wens voor een borstvergroting ontstaat vaak pas op latere leeftijd. Als u bijvoorbeeld veel bent afgevallen, dan kan het zijn dat uw borsten niet meer de gewenste stevigheid of het gewenste volume hebben als voorheen. Ook een zwangerschap – of ouderdom – kunnen vervelende gevolgen hebben voor uw borsten die helaas blijvend zijn. Wellicht zijn uw borsten meer gaan hangen, of hebben ze aan stevigheid ingeboet.

Ongeacht de redenen waardoor vrouwen ontevreden over hun borsten zijn ook zijn, de achterliggende gedachte bij de wens tot een borstvergroting is vrijwel altijd hetzelfde. Als u ervaart dat u om welke reden dan ook te kleine en/ of te slappe borsten heeft, kunt u daar onzeker door worden. Ook voelen vrouwen zich vaak ‘onvrouwelijk’ wanneer zij van mening zijn dat ze een te klein borstvolume hebben. Borsten worden tenslotte gezien als een van de meest typerende uiterlijke kenmerken van de vrouw. Veel vrouwen willen dan ook een borstvergroting omdat zij het idee hebben dat zij daar zelverzekerder door worden. Ook kan de wens voor een beter seksleven ten grondslag liggen aan een borstvergroting.

Soorten borstimplantaten

Een borstimplantaat is in feite niets meer dan een zakje gevuld met een bepaalde substantie. Dit ‘zakje’ heeft een siliconen omhulsel, maar de substantie waar het omhulsel mee gevuld wordt kan verschillen. De borstimplantaat kan gevuld worden met een fysiologische zoutoplossing, vloeibare siliconen, cohesieve siliconengel en hydrogel.

Het verschilt per soort vulling hoe uw borsten na de borstvergroting aanvoelen. Een zachteSoorten borstimplantaten
implantaat voelt overwegend natuurlijker aan dan een harde vulling en geeft minder kans op rimpeling. Een stevige, hardere implantaat, behoudt echter iets beter zijn vorm en mocht er een scheurtje ontstaan, dan vloeit er minder vloeistof weg. Een borstimplantaat met fysiologisch zout heeft als voordeel dat fysiologisch zout dezelfde verhouding tussen water en zouten heeft als het menselijk lichaam. Indien zo’n borstimplantaat gaat lekken, dan kan de vloeistof gemakkelijker door het menselijk lichaam worden opgenomen.

Uiteraard bespreken wij tijdens het intakegesprek met u uitgebreid alle voordelen en nadelen. Ook gebruikt Borstvergroting Enschede enkel veilige borstimplantaten, zodat een borstvergroting in Enschede nagenoeg geen risico’s met zich meebrengt.

Gevolgen van een borstvergroting

Gevolgen borstvergroting korte termijn

Borstvergroting na behandelingAls u besluit over te gaan tot een borstvergroting, dan dient u bewust te zijn van enkele gevolgen die een borstvergroting op korte en lange termijn kan hebben. Voordat borstimplantaten het gewenste resultaat geven ervaart u namelijk meestal onprettige effecten. Op de korte termijn, de eerste tijd na de behandeling, zien uw borsten er namelijk niet zo uit zoals u had gehoopt. De meeste vrouwen hebben de eerste weken na de operatie last blauwe plekken en zwellingen met harde plekken. Ook ervaren zij een onprettig gevoel en pijn in en rondom de borsten. Tevens kunnen bloedingen of wondinfecties optreden. Na een paar weken ervaart u hier echter normaal gesproken geen enorme last meer van. Na een paar maanden na de borstvergroting zien uw borsten er precies uit zoals u had gehoopt.

Gevolgen borstvergroting lange termijn

Ondanks dat wij bij Borstvergroting Enschede enkel met veilige borstimplantaten, een steriele omgeving en gekwalificeerde plastisch chirurgen werken, kunnen er implicaties optreden. Het kan zijn dat uw borsten er juist niet meer natuurlijk uit zien, of dat eventuele verschillen tussen uw borsten opvallender zijn geworden. Ook kan het voorkomen dat uw tepel extra gevoelig is de eerste zes maanden na de behandeling, of permanent minder gevoelig. In sommige gevallen kunnen borstimplantaten zelfs leiden tot problemen bij het zogen van uw baby, maar dit is niet gebruikelijk. Wilt u voor uw intakegesprek met Borstvergroting kliniek Enschede meer informatie over de risico’s? Deze Engelstalige pagina op Wikipedia bevat goede informatie over dit onderwerp.

Behandeling bij Borstvergroting Enschede

Zoals gebruikelijk is bij een borstvergroting, vindt de behandeling bij Borstvergroting Enschede Verschillende manieren om implantaat in te brengen
ook onder volledige narcose plaats. De borstimplantaten kunnen op verschillende manieren ingebracht worden. Het is gebruikelijk dat de borstimplantaat ingebracht wordt via een snede onder uw borst, waardoor het litteken zo min mogelijk opvalt. Soms is het echter nodig om de implantaten op een andere manier in te brengen, zoals via een snee in de oksel of naast de tepel. De plastisch chirurg kan de borstimplantaat geheel voor de borstspier plaatsen, half achter de borstspier plaatsen of geheel achter de borstspier plaatsen. Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de dikte van uw huid en de mate van aanwezig vetweefsel. Indien uw huid namelijk niet dik genoeg is, dan kan de borstimplantaat zichtbaar zijn. Dit leidt tot een onnatuurlijk – en bovenal niet mooi – resultaat. Het nadeel is hiervan wel dat u na de operatie meer last en pijn heeft. Uiteraard bespreken wij dit met u tijdens het consult.

Nazorg bij Borstvergroting Enschede

Als u helemaal bij bent gekomen van de borstvergroting dan komt de plastisch chirurg nog even bij u langs om te kijken of alles goed met u gaat en om eventuele vragen die bij u zijn opgekomen te beantwoorden. Voordat u naar huis gaat krijgt u pijnstillers voorgeschreven, want in de eerste weken na de behandeling kunt u last hebben van pijnlijke borsten. Ook wordt een controleafspraak ingepland. Deze vindt normaal gesproken drie weken na uw borstvergroting plaats bij ons in de kliniek in Enschede. Tijdens deze controle verwijderen wij de onoplosbare hechtingen en worden uw borsten gecontroleerd door de plastisch chirurg die u behandelt heeft. Hierna vindt nog één controle plaats, meestal drie maanden later.

Overweegt u nog steeds om uw borsten te vergroting in Enschede? Bekijk dan de tarieven of neem contact met ons op.